Güncel »

Gazze'de İran'a Yönelik Saldırılar Nedeniyle Sınır Geçişleri Durduruldu

Gazze Şeridi'nde İran'a yönelik saldırılar nedeniyle sınır geçişleri durduruldu. COGAT, Refah Sınır Kapısı'nın da kapatıldığını açıkladı.

İsrail ordusuna bağlı olan Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktivitelerini Koordinasyon Birimi (COGAT), İran'a yönelik gerçekleştirilen saldırıların ardından Gazze Şeridi'ne geçişlerin durdurulduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada, "Refah Sınır Kapısı da dahil olmak üzere Gazze'nin giriş noktalarının ikinci bir duyuruya kadar kapatılması için gerekli güvenlik düzenlemeleri uygulanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

COGAT, geçişlerin kapatılmasının Gazze Şeridi'ndeki insani durumu etkilemeyeceğini ileri sürdü. Açıklamada, ateşkesin başlamasından bu yana Gazze'ye giren gıda miktarının oldukça yüksek olduğu ve mevcut stokların uzun süre yeteceği belirtildi. Bu durum, bölgedeki insani ihtiyaçların karşılanmasında önemli bir faktör olarak değerlendiriliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.