Washington'da Gerçekleşen Operasyonda İlk 12 Saatte 900 Saldırı Yapıldı
ABD’nin İran’a karşı başlattığı operasyonun ilk 12 saatinde yaklaşık 900 saldırı gerçekleştirildi. Operasyonun amacının İran’ın komşularına saldırma kabiliyetini kaybettirmek olduğu belirtildi.
ABD merkezli Fox News, operasyonun detayları hakkında bilgi veren isimleri gizli tutarak, İran’a karşı başlatılan Destansı Öfke Operasyonu’nun ilk 12 saatinde gerçekleştirilen saldırıların sayısını açıkladı. Bu süreçte, ABD ordusu kara, hava ve deniz unsurları ile birlikte insansız hava araçları da kullanarak yaklaşık 900 saldırı gerçekleştirdi. Ayrıca, bu saldırılar sırasında İran’a ait yüzlerce balistik füze için savunma önlemleri alındığı vurgulandı.
Haberde, İran’ın aynı dönemde yaklaşık 300 füze fırlattığı kaydedildi. İran’ın envanterinde yaklaşık 2 bin uzun menzilli ve 2 bin kısa menzilli füze bulunduğu ifade edildi. Adı geçmeyen yetkilinin açıklamalarına göre, İran’ın ABD Donanması'nın 5. Filo karargahını hedef alan saldırıları, aslında boş depolara yönelikti ve bu nedenle Destansı Öfke Operasyonu'nun hedeflerine etkisi olmadı.
Operasyonun nihai hedefinin İran’ın komşularına saldırma yeteneğini kaybettirmek olduğu belirtildi. Yetkili, "Ne dron, ne füze, ne de deniz gücü" ile bunu sağlamanın mümkün olduğunu ifade etti. Ayrıca, ABD’nin İran’ın yüksek zenginleştirilmiş uranyum stoklarının yerini bildiği, ancak bunlara ulaşmanın zorlukları da dile getirildi. Operasyonun birkaç hafta sürebileceği, yetkili tarafından aktarılan diğer bilgilere arasında yer aldı.