Yaşam »

Bilecik Merkez'de İmar Rantı İddialarına İlişkin Soruşturma Başlatıldı

Bilecik Merkez’de, Beşiktaş Mahallesi'nde '18 Uyulması' sürecinde usulsüzlük iddiaları gündemde. Soruşturma, bir vatandaşın dilekçesi ile başladı ve konuyla ilgili ifadeler alınıyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Bilecik’te, uzun süredir tartışmalara neden olan Ertuğrulgazi ve Beşiktaş Mahallesi’nde '18 Uyulması' sırasında bazı siyasi figürler ve belediye çalışanlarının arsalarına 'Avantajlı İmar Rantı' sağladığı iddiaları gündeme geldi. Bu iddiaların ardından Bilecik Belediye Başkanı, konuyla ilgili derhal bir soruşturma başlatma kararı aldı. Soruşturmayı yürütmek üzere Bilecik Belediyesi çalışanı İç Denetçi Kasım Uyar, disiplin soruşturmalarında görevli muhakkik olarak atandı. Uyar, ilgili müdürlükten ve birimden toplamda 8 personelin ifadesini almak üzere harekete geçti.

Vatandaşın dilekçesiyle başlatılan soruşturma, bir vatandaşın belediyeye sunduğu dilekçeye dayanıyor. İddialara göre, bu kişi arsasının bir kalemde yeşil alana dönüştürüldüğünü ve kendisine en alttan bir yer gösterildiğini belirtti. Dilekçesinde, "Eğer benim yerim yeşil alan oluyorsa, hemen yanındaki parselin durumu nedir? Bu kadar titizlikle korunan bu parsel kimin?" şeklinde ifadeler yer aldı. Arazisi yeşil alana çevrilen vatandaş, dilekçesinde ayrıca, "Plan değişikliği kimin yararına yapıldı? Hangi arsalar korunurken, hangileri gözden çıkarıldı? Bu süreçler öyle 'plan revizyonu' diyerek geçiştirilecek konular değil. Bir parselin durumu değiştirilirken, diğer parsel neden dokunulmaz kalıyor?" şeklinde sorular yöneltti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.