Kuşadası'nda Gerçekleşen Belediye Meclisi Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Kuşadası Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısında, yapılacak yol yatırımları için İller Bankası’ndan kredi talep edildi. Başkan Ömer Günel, alınacak kredilerin halk için kullanılacağını belirtti.
Kuşadası Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısını Başkan Ömer Günel yönetiminde Pera Düğün, Organizasyon ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantıda, müdürlüklerden gelen gündem maddeleri görüşüldü. Başkan Ömer Günel, Kuşadası’nda yapılacak yol yatırımları için İller Bankası’ndan 280 milyon liralık kredi çekilmesi amacıyla meclisten yetki talep etti. Bu talep üzerine AKP Grup sözcüsü Tacettin Özden, Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grubu’nun kullanılmak istenen kredilere neden ret oyu verdiğini sordu.
Bu konuyla ilgili açıklama yapan Kuşadası Belediye Meclisi ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Tümer Apaydın, "CHP Grubu olarak bugüne kadar köy yolları ve asfalt işleri için 250 milyon, yeni dört yol kavşağı için 850 milyon, şehir hastanesi yol ve kavşağı için 150 milyon, sıcak asfalt işleri için 250 milyon, düğün salonu, oyun parkı ve halı sahalar için 500 milyon olmak üzere Aydın Büyükşehir Belediyesi için toplamda 2 milyar liralık kredi kullanılmasına yetki verdik. Ayrıca İncirliova kanalizasyon ve içme suyu işleri için 1 milyar 302 milyon 110 bin 350 lira, Söke yağmur suyu için 71 milyon lira, Söke Yenidoğan kanalizasyon işleri için de 86 milyon 238 bin 077 lira olmak üzere ASKİ’nin toplamda 1 milyar 459 milyon 348 bin 427 lira kredi kullanmasına izin verdik. Ancak Şubat ayında yüksek miktarda kredi kullanma talebi geldiğinde, daha önce çekilen kredilerin kullanılıp kullanılmadığını sorduk. Bu konuda bilgi alamadık. Eğer kredilerin bittiği cevabını alsaydık, istenen yeni rakama yine onay verirdik. Bu sebeple kimse hizmete engel oluyorlar algısı oluşturmasın" şeklinde konuştu.
Başkan Ömer Günel ise, "Biz bugüne kadar çektiğimiz her krediyi son kuruşuna kadar Kuşadası halkına hizmet üretmek için kullandık. Şimdi alacağımız krediyle Kuşadası’nın ihtiyacı olan tüm yolları yapacağız. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kredi çekilmesine hayır dememizin nedeni, hizmete karşı olmamızdan kaynaklanmıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin İller Bankası’ndan yaklaşık 3 milyar 600 milyon kredi kullanmasına onay verdik. Ancak burada altını çizmek istediğim bir nokta var; Aydın Büyükşehir Belediyesi şu an tarihinde hiç olmadığı kadar borçlanıyor. Bu kadar borçlanma talebinin, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin gelecekte iktidarı kaybedeceği düşüncesinden kaynaklandığını ve CHP’ye borçlu bir belediye bırakma niyetinde olduklarını düşünüyorum" diye ifade etti.
Toplantıda ayrıca amatör spor kulüplerine maddi destek sağlanması kararlaştırıldı. Bu kapsamda, yaz ve kış dönemlerinde açtığı kurslarla binlerce kişiye spor yaptıran Kuşadası Belediye Spor’a 5 milyon 500 bin lira, Güzelçamlı Spor’a da 200 bin lira nakdi yardım yapılmasına karar verildi. Kuşadası’nda faaliyet gösteren kooperatiflere destek vermek amacıyla ‘Kooperatif Destek ve Proje Geliştirme Merkezi’nin kurulması da toplantıda onaylandı.