Siyaset »

Bordeaux’da düzenlenen iftar programında Soylu, Avrupa’daki Türklerin yükseldiğini vurguladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu, Fransa’nın Bordeaux kentinde gerçekleşen Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, Avrupa’daki Türk toplumunun kimliğini koruduğunu ve ekonomik olarak güçlendiğini ifade etti.

Fransa'nın Bordeaux kentinde yapılan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) iftar programına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Türk toplumunun Avrupa'daki durumunu değerlendirdi. Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ramazan selamlarını ileten Soylu, Türklerin kimliklerini ve kültürel bağlarını koruyarak güçlü bir konumda olduklarını dile getirdi. "Avrupa’daki Türkler yükseliyor" diyen Soylu, Türk toplumunun çalışkanlık ve dayanışma özelliklerine dikkat çekti.

Güçlü Aile Yapısı Vurgusu

Soylu, konuşmasında Avrupa’da yaşayan Türklerin aile yapısını ve dayanışma ruhunu öne çıkararak, "Esas gurbet, fiziksel mesafe değil, inancını ve geleneklerini kaybetmektir. Siz bunu kaybetmediniz" şeklinde ifadeler kullandı. Ayrıca, Avrupa’nın zorlu dönemlerden geçtiğini ve Türk toplumunun bu süreçte daha da güçlendiğini belirtti.

Küresel Gelişmelere Dikkat

Soylu, küresel gelişmelere de vurgu yaparak, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın ve enerji krizinin Avrupa'yı ciddi şekilde etkilediğini ifade etti. "Dünya büyük bir değişim yaşıyor" diyen Soylu, Avrupa'nın güvenlik ve demografi alanında dönüşüm yaşadığını belirtti. Gazze'deki olaylara da değinen Soylu, uluslararası sistemin bir vicdan testi ile karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Tek Tipleştirme Eleştirisi

Soylu, küresel ölçekteki tek tipleştirme anlayışını eleştirerek, "İstedikleri gibi giyinelim, konuşalım, inanalım. Ailelerimizi küçültelim, komşuluğu unutalım istiyorlar" dedi. Avrupa’daki Türklerin bu sürece rağmen kimliklerini koruduğunu vurgulayan Soylu, "Ne yaparlarsa yapsınlar sizi değiştiremediler" dedi.

Türkiye’nin Kalkınma Süreci

Soylu, Türkiye’nin kalkınma sürecine de değinerek, geçmişteki projelerin nasıl hayata geçtiğini anlattı. Adnan Menderes’in köprü ve nükleer santral projelerine vurgu yapan Soylu, bu projelerin Türkiye’nin büyük yatırımlarının bir parçası olduğunu söyledi. Ayrıca, savunma sanayisinde millilik oranının arttığını ve Türkiye’nin enerji alanında bağımsız bir konuma geldiğini belirtti.

Avrupa’daki Türkler "Uç Beyler"

Soylu, Avrupa’daki Türkleri "uç beyleri" olarak nitelendirerek, onların hem Türkiye’nin hem de bulundukları ülkelerin geleceğinde önemli rol oynadığını ifade etti. "Buraya bir teşekkür için geldim" diyen Soylu, Türk toplumuna destek mesajı verdi.

Bordeaux'da Temaslar

Fransa programı kapsamında Bordeaux’da çeşitli ziyaretler gerçekleştiren Soylu, Millî Görüş Camii ve Eğitim Merkezi’ni ziyaret ederek cemaatle bir araya geldi. Ayrıca, Bordeaux ve çevresindeki Türk Kültür Merkezini ziyaret etti. Bu ziyaretlerin yanı sıra, çeşitli yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşmelerde bulundu. Soylu, programı sonunda Türkiye’nin Bordeaux Başkonsolosluğunu da ziyaret etti.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.