Diyarbakır'da 'Uçan Köfteci' Filminin Gala Gecesi Büyük İlgi Gördü
Diyarbakır'da çekilen 'Uçan Köfteci' filminin galası, sanatseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Ceylan Karavil Park AVM, kültürel etkinliklerine devam ederek, Diyarbakır'da çekilen "Uçan Köfteci" filminin galasını düzenledi. 2021 yılında başlayan çekim süreci, kentin tarihi dokusunda yaklaşık dört ay sürdü. Gala gecesi, kentin sanatseverlerini bir araya getirerek büyük bir ilgiyle karşılandı ve adeta bir kültür şölenine dönüştü. Filmin yapımcılığını Rez Film adına Azat Yeşilbaş, yönetmenliğini ise ödüllü Rezan Yeşilbaş üstlendi.
Yönetmen Rezan Yeşilbaş, Diyarbakır'da geçen hikayenin gerçek bir karakterden esinlenerek yazıldığını belirtti. Yeşilbaş, "Maalesef 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Kadir Arslan'dan ilham alarak bu senaryoyu geliştirdim. Filmin galasını burada yapmak istedik çünkü hem çekimler burada yapıldı hem de hikaye Diyarbakır'a ait. Ekibimiz ve değerli misafirlerimizle birlikte burada bulunmak heyecan verici. Film, 6 Mart'ta tüm Türkiye'de vizyona girecek ve insanları bu keyifli hikayeyi izlemeye davet ediyorum. Katılım oldukça iyi, Diyarbakır'daki insanlara davet gönderdik ve gelenler oldu. Şu anda kalabalık bir seyirci kitlesi var" dedi.
Oyuncu Nazmi Kırık ise galada bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Kırık, "Bu filmi Diyarbakır'da çekip, burada seyircilerle buluşturmak benim için büyük bir gurur kaynağı. Bu gece hayatımın en güzel gecesi. Kadir Arslan'ı depremde kaybettik; bu nedenle duygularım karmaşık. Hem mutluluk hem de derin bir hüzün yaşıyorum" şeklinde konuştu.
Ceylan Karavil Park Yönetim Kurulu Başkanı Abdülhalim Karavil, AVM'nin Diyarbakır'a ait bir aile işletmesi olduğunu vurguladı. Karavil, "Ceylan Karavil ailesi olarak, Diyarbakır'ı tanıtan her türlü çalışmaya destek olacağımızı daha önce de ifade ettik. Diyarbakır'ın tanıtımına katkıda bulunan her değeri önemsiyoruz. Gelecek dönemlerde de Diyarbakır'ı tanıtacak projelerde yer almayı umuyoruz. İnsan sevgisi ve memleket sevgisi bizim için çok önemli. Bu nimet için şükrediyoruz ve imkanlarımızı memleketimiz için seferber edeceğiz" dedi.
Ceylan Karavil Park Yönetim Kurulu Üyesi Şeyhmuz Ceylan, bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Ceylan, "Gelecekte böyle etkinliklere devam etmeyi planlıyoruz. Memleketimizi tanıtmak bizim görevimiz" dedi.
Gecenin ardından, film ekibi, protokol üyeleri ve vatandaşlar filmi izlemek üzere salona geçti.