Yaşam »

Eskişehir'de Afetlere Hazırlık Sürekli Bir Devlet Politikasıdır

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, afetlere hazırlığın sürekli bir devlet politikası olduğunu vurguladı. Depremlerle yaşamayı öğrenmek ve hazırlıklı olmak hayati bir zorunluluk.

Doç. Dr. Yaşar Bildirici, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, "İl Sağlık Müdürlüğü olarak hem insan kaynağımız hem de teknolojik altyapımızla olası afet senaryolarına karşı hazırlıklarımızı en üst seviyede tutuyoruz." dedi. Bildirici, ayrıca "Restorasyonunu tamamladığımız Mobil Komuta ve Koordinasyon Merkezi tırımız ile tam donanımlı UMKE araçlarımız sahada aktif olarak görev yapmaktadır. Bu araçlar, afet anında kesintisiz iletişim sağlamak amacıyla 112 acil istasyonlarımız ve hastanelerimizle doğrudan koordinasyon kurmamıza olanak tanıyor." şeklinde konuştu.

Bildirici, "Temennimiz, bu devasa araçlara ve ekiplerimize hiç ihtiyaç duyulmamasıdır. Ancak herhangi bir kriz anında devletimizin tüm imkanlarıyla ve sağlık çalışanlarımızın üstün gayretiyle vatandaşlarımızın hemen yanında olacağımızı belirtmek isterim." ifadelerini kullandı. Geçmiş depremlerde kaybettikleri canları rahmetle anarak, ülkeye afetsiz yarınlar diledi.

Deprem Haftası boyunca İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, sağlık ekiplerinin afet farkındalığını artırmak amacıyla eğitimler, tatbikatlar ve saha çalışmalarına aralıksız devam edileceği kaydedildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.