Gaziantep'te Mukaddes Emanetler Sergisi, Ramazan Ayında Ziyaretçilerini Bekliyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Mukaddes Emanetler Sergisi, Ramazan ayı boyunca ziyaretçilere açıldı. Sergide, Hz. Muhammed'e, Ehl-i Beyt'e ve sahabelere ait birçok mukaddes emanet sergilenecek. Toplamda 75 eserin yer alacağı sergide, manevi bir yolculuk yapma imkanı sunulacak.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen Mukaddes Emanetler Sergisi, Ramazan ayının ruhuna uygun olarak hazırlanan bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Bu sergi, Hz. Muhammed, Ehl-i Beyt ve büyük İslam âlimlerine ait önemli hatıraları içermektedir. Toplamda 75 farklı mukaddes emanet, özel koruma alanlarında ziyaretçilere sunulacak ve her bir eser hakkında bilgilendirici içerikler yer alacak. Bu sayede katılımcılar, tarih boyunca önemli şahsiyetlerin bıraktığı izleri daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar.
Serginin resmi açılışı 3 Mart'ta yapılacak
Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi'nde ziyarete açık olacak olan sergi, 2-8 Mart 2026 tarihleri arasında, her gün 09.00-16.00 ile 19.30-22.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Resmi açılış, 3 Mart Salı günü saat 10.30'da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katılımıyla gerçekleştirilecek. Bu açılış, serginin başlangıcını simgeleyen önemli bir etkinlik olacak.
Mukaddes Emanetler Sergisi, aileler, gençler ve öğrenciler için Ramazan ayında önemli bir manevi ve kültürel durak olmayı hedeflemektedir. Ziyaretçiler, İslam tarihi boyunca iz bırakan şahsiyetler ve mukaddes mekânlarla güçlü bir bağ kurma fırsatı bulacaklar.
Zengin Koleksiyon ve Derin Maneviyat
Sergide yer alacak başlıca mukaddes emanetler arasında Sakal-ı Şerif, Saç-ı Şerif, Nal-ı Şerif, Ter-i Şerif, Kadem-i Şerif, Hücre-i Saadet Örtüsü, Osmanlı dönemine ait Kâbe örtüleri, Kâbe Kilidi ve Anahtarı, Hacerü’l-Esved taşı ile Hira, Arafat, Uhud ve Merve tepelerinden getirilen taşlar da bulunmaktadır. Ayrıca sergide, Hz. Hüseyin’in kabir iç toprağı, Hz. Osman’a ait Sakal-ı Şerif, Hz. Ali’ye ait emanetler ve Osmanlı padişahlarına ait nişaneler ile birlikte 3 adet Kur’an-ı Kerim ve 1 adet Yasin kitabı da görülebilecek.
Tasavvuf Büyüklerinden Kutsal İzler
Ayrıca sergide, tasavvuf dünyasının önemli isimlerine ait mukaddes emanetler de sergilenecek. Hz. Üftade’ye ait kabir örtüsü ve kabir toprağı, Yunus Emre’nin kabir örtüsü, Abdülkadir Geylani’ye nispet edilen emanetler, Veysel Karani’ye ait sanduka sarığı parçaları ve Ebu Hanife’nin yaşadığı mekâna ait toprak ve kabir örtüsü de ziyaretçilerin ilgisine sunulacak. Sergi alanında Kâbe, Medine ve Kudüs maketleri de bulunacak ve bu sayede ziyaretçilere hem görsel hem de manevi açıdan zengin bir deneyim sağlanacak.