Iğdır'da Caferi Toplumu İran'a Yönelik Saldırıları Kınadı
Iğdır'daki Caferi toplumu, İran'a yönelik saldırılara tepki olarak düzenledikleri basın açıklamasında birlik ve dayanışma mesajı verdi. Caferi vatandaşlar, Bağlar Mahallesi'nden Zübeyde Hanım Bulvarı'na yürüyerek saldırıları kınadı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İsrail ve ABD'nin İran'a yönelik gerçekleştirdiği hava ve füze saldırıları, Orta Doğu'da gerginliği artırdı. Bu saldırılar sonucu İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in hayatını kaybetmesi, Iğdır'da yaşayan Caferi vatandaşları bir araya getirdi. Caferi toplumu, Bağlar Mahallesi'nde toplandıktan sonra yürüyüş yaparak Zübeyde Hanım Bulvarı'na ilerledi. Burada Kuran-ı Kerim okuduktan sonra, "Kahrolsun İsrail" ve "Kahrolsun ABD" sloganları attılar.
Iğdır merkezinde gerçekleştirilen basın açıklamasında, Caferi kanaat önderleri, saldırıları güçlü bir şekilde kınadı. Açıklamada, "Dünyanın mazlumları, zalimler karşısında mutlaka zafer kazanacaktır. Bu yaslı günümüz, yolumuzun sonunda zaferleri müjdeleyecektir. İnancımız tamdır. Rabbimize hamd olsun. Önderlerimiz asla teslim olmaz. Önderlerimiz kimlik kaybına uğramaz. Düşman karşısında diz çöküp zillet yaşamayız. Seyyid El Hamaney Ağa, düşman karşısında en ufak bir taviz vermeden, Hz. Hüseyin gibi haysiyetle bu dünyadan ayrıldı. Biz ondan razıydık, Rabbim de ondan razı olsun inşallah." ifadeleri kullanıldı.