Asayiş »

Fransa, Güney Kıbrıs'a Anti-Füze ve Anti-Dron Sistemleri Göndermeyi Planlıyor

Güney Kıbrıs'taki İngiliz askeri üssü Ağrotur'a yapılan saldırının ardından Fransa'nın adaya askeri destek göndermeyi planladığı bildirildi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki (GKRY) Limasol yakınlarındaki İngiliz askeri üssü Ağrotur, dün bir dron saldırısına maruz kaldı. Kıbrıs Haber Ajansı (CNA), bu saldırının ardından Fransa'nın adaya anti-füze ve anti-dron sistemleri ile bir fırkateyn göndermeyi planladığını duyurdu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, bu sabah GKRY lideri Nikos Christodoulides ile konu hakkında görüşerek yardım niyetini açıkladığı öğrenildi.

Yetkili bir kaynak, isminin açıklanmaması koşuluyla haberi doğruladı. Dron saldırısı, Ağrotur üssündeki havalimanı pistine yönelik gerçekleştirilmişti. Saldırının hemen ardından, üssü hedef alan iki dron etkisiz hale getirildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.