Asayiş »

Kayseri'de Milli Sporcu Buket Kaya'nın Ölümüne Neden Olan Sürücüye 2 Yıldan 15 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor.

Kayseri'de milli sporcu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği trafik kazasıyla ilgili yargı süreci devam ediyor. Sürücü R.Ö. hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Duruşmaya tarafların katılmaması dikkat çekti.

Kayseri'de, milli sporcu Buket Kaya'nın vefatına sebep olan kaza, Melikgazi ilçesinde 22 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşti. Trafik kazasında otomobil sürücüsü R.Ö.’nün yargılanmasına Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor. Savcılık, R.Ö. hakkında 'taksirle ölüme veya yaralanmaya sebep olma' suçlamasıyla 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Ancak duruşmaya tarafların katılmaması mahkeme heyetinin dikkatini çekti.

Mahkeme, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Kazanın detaylarına bakacak olursak, R.Ö. idaresindeki 50 A** plakalı otomobil, Gökkent Mahallesi Nalçık Bulvarı'nda K.Ö.'nün kullandığı 03 A** plakalı patates yüklü tıra arkadan çarptı. Bu çarpışmanın sonucunda otomobilde bulunan milli sporcu Buket Kaya hayatını kaybetti, sürücü R.Ö. ile otomobildeki M.T. yaralandı. Olayın ardından gerçekleşen bu trajik kaza, Kayseri'deki trafik güvenliği konusunu yeniden gündeme taşıdı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.