Güncel »

Ankara'da düzenlenen 'Ev Sahibi Türkiye' Kura Çekim Töreni'nde 500 bin sosyal konut projesinin detayları açıklandı.

Bakan Murat Kurum, Ankara'da yapılan törende, 500 bin sosyal konutun inşasının tamamlanacağını belirtti. Yüzyılın Konut Projesi olarak nitelendirilen bu projede, deprem bölgesinde 455 bin konut inşa edildi. Bakan Kurum, "Hayaller ertelenmeyecek, Türkiye kazanacak" şeklinde konuştu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Ev Sahibi Türkiye' Kura Çekim Töreni'nde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde 500 bin sosyal konutun inşa edileceğini duyurdu. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Noter huzurunda toplamda 31 bin 73 konutun hak sahiplerinin belirlendiği bu etkinlik, büyük ilgi gördü.

Şehircilik Hamlesi

Bakan Kurum, törendeki konuşmasında, "Bugün, milletin evinde, milletin yuvaları için bir aradayız. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı şehircilik hamlesinin, en kıymetli adımlarından birini atıyoruz" ifadelerine yer verdi. 6 Şubat depremleri sonrası başlatılan Asrın İnşa Seferberliği'nin, 500 bin sosyal konut projesine örnek teşkil ettiğini vurguladı. Kurum, "Herkesin kabulüdür ki, bu süreçte devletimiz asrın inşasıyla; tüm dünyaya örnek olacak bir dirayeti ortaya koydu" dedi.

Çalışmaların Sürekliliği

Bakan Kurum, muhalefetin deprem bölgesindeki çalışmalara karşı tutumunu eleştirerek, "Biz vatandaşlarımız bir saniye evine erken girsin diye dur durak bilmeden çalışırken, bir yandan da milletimizi aldatan, moralini bozan iddialarla karşı karşıya kaldık" şeklinde konuştu. Devletin, deprem bölgesinde gösterdiği iradenin, 500 bin sosyal konutun tamamlanması için de devam edeceğini belirtti.

Gelecek Vizyonu

Kurum, "Dün deprem bölgesindeki 455 bin konuta inandık, çalıştık, başardık. Bugün de 500 bin yeni yuvamız için çalışacağız, başaracağız" dedi. Deprem konutlarının teslimi için gösterilen iradenin, gelecekteki projelerde de sürdürüleceğini vurguladı. Bakan Kurum, milletin kazanacağına olan inancını dile getirdi.

Etimesgut, Gölbaşı ve diğer ilçelerde toplam 31 bin 73 konutun hak sahipleri belirlendi. Bu konutlar, Ankara genelinde 21 bin 780 adetlik bir toplamı kapsıyor. Ayrıca, Sincan Temelli'de 4 bin, Polatlı'da 1500, Beypazarı'nda 750 ve diğer ilçelerde de toplam konut hak sahipleri noter huzurunda belirlendi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.