Çanakkale'de Gerçekleştirilen Denetimlerde 159 Aranan Şahıs Ele Geçirildi
Çanakkale'de yapılan denetimlerde toplamda 159 aranan şahıs yakalanırken, 19 araç da ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı tarafından 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen bu denetimlerde, 60 bin 815 şahıs ve 72 bin 416 araç sorgulandı.
İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), düzenlenen denetimlerde aranan şahısları tespit etmek amacıyla yoğun bir çalışma yürüttü. Bu süreçte, aranması bulunan 119 şahıs yakalanarak gerekli yasal işlemler başlatıldı. Ayrıca, çeşitli suçlardan dolayı aranan 159 şahısın yakalanması sağlandı. Kontrol sırasında ele geçirilen 19 araç, ilgili yasal süreçlerin ardından sahiplerine iade edilecektir.
Denetimlerde, farklı suçlar sebebiyle aranan şahısların arasında çeşitli ceza süreleri bulunanlar dikkat çekti. Örneğin, 'basit tehdit' suçundan 18 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli, 'borçlunun ödeme şartını ihlal' suçundan 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir diğer şüpheli ve 'kasten yaralama' suçundan 6 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan başka bir şüpheli, yakalanarak adli makamlara teslim edildi. Bu süreçte, 'nitelikli emval veren ağaç kesme' suçundan tutuklamaya yönelik cezası bulunan bir şüpheli ile 'hakaret' suçundan 30 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli de yakalanarak gerekli işlemler için jandarmaya götürüldü.
Ayrıca, 'vergi usul kanununa muhalefet' suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli ile 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' suçundan 13 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli ve daha birçok kişi, ifadelerinin alınması amacıyla gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilen 11 şüphelinin tutuklandığı bildirildi. Bu denetimlerin, güvenliği sağlamak amacıyla düzenli olarak devam edeceği öğrenildi.