Ordu Fatsa'da Fırıncılar İftar İçin Sıcak Pide Hazırlıyor
Fatsa ilçesinde fırın ustaları, Ramazan ayında oruç tutarak iftar sofralarına sıcak pideler yetiştiriyor. 180 dereceyi aşan fırınların karşısında çalışan ustalar, bu süreçte ibadetlerini de aksatmadan yerine getiriyor.
Fatsa'da, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fırınlarda yoğun bir çalışma dönemi başladı. Müşterilerine iftar saatinde sıcak pide sunabilmek için çaba gösteren fırın ustaları, hem işlerini hem de ibadetlerini büyük bir özveriyle sürdürüyor. 20 yıldır fırıncılık yapan Mustafa Tokatlı, bu dönemde işlerin yoğunlaştığını belirterek, "Sıcak fırının karşısında çalışmak zor ama manevi motivasyonla görevimizi sürdürüyoruz. Oruç tutarken pide yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Fırıncı Özgür Çoban da, özellikle iftara iki saat kala yoğunluğun arttığını dile getiriyor. Sabah erken saatlerde mesaiye başladıklarını ve iftara kadar hem ekmek hem de pide üretimi yaptıklarını aktaran Çoban, "Hem geçimimizi sağlıyor hem de vatandaşlarımızın sofralarına katkıda bulunuyoruz" diyerek işlerinin önemine vurgu yaptı. Bu dönemde sıcak pidelerin yanı sıra, diğer ekmek çeşitlerinin de üretimi devam ediyor.