Elazığ Merkez'de 1-7 Mart Deprem Haftası Kapsamında Tatbikat Yapıldı
Elazığ Merkez'de, 1-7 Mart tarihleri arasında deprem haftası dolayısıyla tatbikat düzenlendi. İhsan Tangülü Ortaokulu'nda yapılan tatbikata AFAD ve UMKE gibi ekipler katıldı. Öğrenciler, deprem anında doğru davranışları öğrenerek, güvenli bir şekilde toplanma alanına yönlendirildi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Elazığ Merkez'de gerçekleştirilen tatbikat, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlendi. İhsan Tangülü Ortaokulu'nda yapılan bu önemli etkinliğe, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), MEB Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ve itfaiye ekipleri katıldı. Tatbikat öncesinde, öğrencilere deprem bilinci kazandırmak amacıyla afet anında doğru davranış şekilleri ve ‘çök-kapan-tutun’ hareketi hakkında bilgilendirme yapıldı.
Tatbikat senaryosu gereği, siren sesiyle birlikte öğrenciler hızlı bir şekilde güvenli bir şekilde hareket ederek, öğretmenlerinin eşliğinde kontrollü bir şekilde toplanma alanına yönlendirildi. Yaralanan ve mahsur kalan öğrencilerin kurtarılması için ise ekipler tarafından profesyonel müdahale gerçekleştirildi. Bu tatbikat, öğrencilerin afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Beraat Şahin, tatbikatın önemine değinerek, "1-7 Mart tarihleri arasında deprem haftası münasebetiyle tüm ülkemizde okullarda çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Amacımız, deprem bilincini öğrencilerimize ve onların aracılığıyla ailelerine aşılamak. Bu hafta boyunca farklı çalışmalarla bu süreci değerlendirmeyi düşünüyoruz," dedi. Şahin, tatbikatta öğrencilere 'deprem sonrası ne yapılmalı' konusunu birebir uygulamalı olarak gösterdiklerini de vurguladı.
Bu hafta boyunca okullarda değişik etkinliklerin yapılacağı ve öğrencilerin deprem konusunda daha bilinçli hale gelmeleri için çeşitli aktivitelerin düzenleneceği ifade edildi. Tatbikat, öğrencilerin afetlere karşı daha hazırlıklı olmalarını sağlamak adına büyük bir fırsat sundu.