Yerel »

Kütahya Emet ilçesinde Badem Ağaçları Erken Çiçek Açtı

Kütahya'nın Emet ilçesindeki Sülye köyünde badem ağaçları, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle çiçek açtı. Beyaz çiçeklerle dolan ağaçlar, kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı Sülye köyünde, baharın müjdecisi olarak bilinen badem ağaçları, bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havalar nedeniyle çiçeklerini erken açtı. Normalde Mart ayının sonuna ya da Nisan ayının başına denk gelen çiçeklenme sürecinin bu yıl Şubat ve Mart aylarında başlaması, köy sakinlerini hem şaşırttı hem de sevindirdi. Badem ağaçlarının beyaza bürümesi, köyün çevresindeki yamaçlarda bahar manzaraları oluşturdu.

Köy sakinleri, kış mevsiminin bu yıl oldukça yumuşak geçtiğine dikkat çekerek, "Havalar bu sene çok sıcak gitti. Her yıl badem ağaçlarımız baharın gelişini müjdelemesine rağmen, bu sene çiçekler erken açtı. Ortaya çıkan bu manzara gerçekten çok güzel ama umudumuz bir don olayı yaşanmaması yönünde" şeklinde düşüncelerini ifade ettiler. Bu durum, hem tarımsal verimlilik açısından hem de doğal güzellikler açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.