Yerel »

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Ulaşım Sorunlarını Ankara'ya Taşıdı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), ulaşım altyapısındaki sorunları çözmek amacıyla Ankara’da yetkililerle bir araya geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun kabul ettiği AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, bölgedeki trafik yoğunluğu ve ağır vasıta hareketliliğine dikkat çekti.

Görüşme sırasında, mevcut ulaşım altyapısındaki sorunlar ve bağlantı yollarının iyileştirilmesi konuları ele alındı. Bekir Sütcü, AOSB'nin 20. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlık görevine yeniden seçilmesinin ardından Uraloğlu'na bilgi verdi. Görüşmede, alternatif güzergahların planlanması ve ağır tonajlı araç trafiğini azaltacak düzenlemeler üzerinde duruldu. Ulaşım master planı çerçevesinde hayata geçirilebilecek projeler için de fikir alışverişinde bulunuldu.

Pozantı-Ceyhan Otoyolu Projesi

Toplantının önemli konularından biri Pozantı-Ceyhan Otoyolu Projesi oldu. Bu projenin, sanayi üretim merkezleri ile liman ve enerji hatları arasında kesintisiz ve yüksek kapasiteli bir ulaşım koridoru oluşturacağı vurgulandı. Yeni otoyol hattının, ağır vasıta trafiğini şehir içinden uzaklaştırarak sanayi bölgelerine daha hızlı erişim imkanı sağlayacağı belirtildi.

Projenin hayata geçmesiyle birlikte, üretimden limana erişim süresinin kısalacağı, taşıma maliyetlerinin azalacağı ve ihracat süreçlerinin hızlanacağı öngörülmektedir. Ayrıca bu aksın Adana için yanı sıra Çukurova havzası ve çevre iller açısından stratejik bir ulaşım omurgası oluşturacağı ifade edilmektedir. Bu durum, Adana'nın bölgesel lojistik üs konumunu da güçlendirecek önemli kazanımlar sağlayacaktır.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.