Yerel »

Zonguldak Alaplı’da Deprem Haftası Kapsamında Farkındalık Semineri Gerçekleştirildi

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla deprem farkındalığını artırmak amacıyla bir seminer düzenledi. Seminere, Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu’nun akademik ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.

Seminer, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü yılı dolayısıyla gerçekleştirildi. Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, seminerde konuşmacı olarak yer aldı.

Taşkın, "Deprem farkındalığı ve bilincinin artırılması için neler yapılabilir?" başlıklı sunumunda, afet farkındalığı eğitimi çerçevesinde afet öncesi hazırlık süreçlerine, acil durum çantası hazırlığına, güvenli toplanma alanlarına ve temel afet bilinci konularına değindi. Ayrıca, "Deprem Anı Uygulaması" ile deprem sırasında nasıl davranılması gerektiğini uygulamalı olarak anlattı.

Programda, "Çök-Kapan-Tutun" yöntemiyle güvenli alan oluşturma, bina içi tahliye kuralları ve panik yönetimi gibi konular da uygulamalı gösterimlerle katılımcılara sunuldu.

Seminerin sonunda, Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Burçin Şolt, İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.