Eğitim »

Siirt Kurtalan'da Doğaya Saygı Projesi ile Öğrenciler Eğitiliyor

Siirt Kurtalan'da gerçekleştirilen "Minik Ellerle Doğa Dostu Üretim eTwinning Projesi" ile erken çocukluk döneminde sürdürülebilirlik temalı eğitim örneği sunuldu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Siirt’in Kurtalan ilçesinde, Borsa İstanbul Mehmet Akif Ersoy İlkokulu bünyesinde yürütülen bu proje, okul öncesi öğretmeni Çiçek Koçyiğit Kılıç’ın koordinasyonunda üç ay boyunca devam etti. Projenin amacı, öğrencilerin çevre bilinci, üretim farkındalığı ve sosyal sorumluluk becerilerini geliştirmekti. Çalışmalar kapsamında atık kâğıtlar geri dönüştürülerek yeniden üretildi, doğal malzemelerle boyalar hazırlandı. Bilim, sanat, müzik ve drama etkinlikleri bir araya getirilerek çocuklara uygulamalı ve kalıcı bir öğrenme ortamı sunuldu.

Proje sürecinde öğrenciler geri dönüşümün yanı sıra üretimin ve paylaşmanın değerini, doğaya karşı sorumluluk bilincini de deneyimleyerek öğrendi. Ailelerin aktif katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalar, sınıf ortamının dışına taşarak evlerde de sürdürüldü. Veliler, projeye sağladıkları destekle sürecin önemli paydaşları haline geldi.

Bu çalışma, Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma amaçlarıyla da örtüşüyor. Proje, nitelikli eğitim, sorumlu üretim ve iklim bilinci konularında farkındalık oluşturmayı hedefleyerek uluslararası iş birlikleriyle çocuklara ortak bir gelecek vizyonu kazandırmayı amaçladı. Proje sonunda düzenlenen sergide, öğrencilerin geri dönüştürülmüş kâğıtlardan hazırladıkları ürünler, doğal boyalarla yaptıkları sanat çalışmaları ve sahneledikleri drama gösterileri büyük ilgi gördü.

Proje Koordinatörü Çiçek Koçyiğit Kılıç, erken yaşta kazanılan çevre bilincinin sürdürülebilir bir gelecek için kritik öneme sahip olduğunu belirtti. Ayrıca projeye katkı sunan öğrencilere, velilere ve destek veren kurum temsilcilerine teşekkür etti.

Sergiye, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlyas Ertuğrul İnan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysel Polat ve çeşitli kurum müdürleri katılarak öğrencilere destek verdiler.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.