Kırıkkale'de Bağımlılıkla Mücadele İçin Aile Yapısının Gücü Ön Planda
Kırıkkale'de AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, bağımlılıkla mücadelede aile yapısının önemine dikkat çekti. Huzurköy Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Ercan, sosyal politikaların etkisini vurguladı.
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan, Kırıkkale'de madde bağımlılığıyla mücadele amacıyla faaliyet gösteren Huzurköy Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Burada yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Ercan, gençlerin tedavi süreçleri ve sosyal etkinliklerle yeniden topluma kazandırılması konularında yürütülen faaliyetleri yerinde inceledi. Ercan, devletin sosyal politikalar alanındaki kararlı yaklaşımının bağımlılıkla mücadeleyi daha etkili kıldığını ifade etti.
Ercan, AK Parti hükümetleri döneminde bağımlılıkla mücadelenin güvenlik, sağlık ve sosyal politikaların bir arada ele alındığı bütüncül bir anlayışla yürütüldüğünü belirtti. Ayrıca, AMATEM ve ÇEMATEM merkezlerinden rehabilitasyon merkezlerine kadar geniş bir altyapının oluşturulduğuna dikkat çekti. Huzurköy’ün bu çabaların önemli bir örneği olduğunu ifade eden Ercan, aile temelli sosyal destek mekanizmalarının önemine vurgu yaptı.
Aile Kurumunun Önemi
Ercan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 2026 yılının "Bağımsızlık Yılı" ilan edildiğini hatırlatarak, "Sağlıklı Nesiller, Bağımsız Gelecek" vizyonunun gençlerin bağımlılıklardan uzak, güçlü bireyler olarak yetiştirilmesine yönelik kararlılığı ortaya koyduğunu söyledi. Aile kurumu, bağımlılıkla mücadelede en güçlü savunma hattı olarak tanımlayan Ercan, "Aile, her ferdin güvenle sığınabileceği bir liman olmalıdır. Bu nedenle, bağımlılıkla mücadele politikaları aile kurumunun güçlendirilmesi ile eşgüdümlü olarak yürütülmelidir" dedi.
Erken Müdahale ve Eğitim Programları
Ercan, AK Parti Kadın Kolları olarak yürütülen çalışmalara da değindi. "Sağlık Politikaları Başkanlığımızın koordinasyonunda 81 ilde eş zamanlı eğitim programları başlattık. Sadece bir buçuk ayda 51 bin vatandaşımıza ulaştık. Aile bilinçlendirme programlarımızla bağımlılık risklerini, erken uyarı işaretlerini ve başvuru mekanizmalarını anlattık" dedi. Ercan, aile içindeki bağımlılığın yükünün çoğunlukla kadınlar tarafından taşındığını belirtti. Mahalle bazlı sosyal risk haritalaması çalışmaları ile risk yoğunluğu bulunan bölgelerde ailelere ulaşarak, ilgili kurumlarla buluşturduklarını ifade etti.
Gelecek İçin Umut
Ercan, doğru rehabilitasyon ortamı, aile desteği ve güçlü sosyal politikalarla gençlerin yeniden hayata tutunmasının mümkün olduğunu vurguladı. "Huzurköy’de bugün gençlerimizin azmi ve kararlılığına şahitlik ettik. Bizim için en güçlü güvenlik politikası güçlü ailedir; en etkili mücadele yöntemi ise erken müdahale ve önleyici sosyal politikalardır. Bağımlılıktan arınmış, güçlü aile yapısıyla desteklenmiş, umut dolu bir Türkiye hedefiyle çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
Ercan, ziyaretlerinin ardından partisinin İl Başkanlığını da ziyaret ederek teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ercan’a bu ziyaretlerinde AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan, İl Başkanı Engin Pehlivanlı ve İl Kadın Kolları Başkanı Özden Temoçin eşlik etti.