Eğitim »

Eskişehir Ali Rıza Efendi İlkokulu'nda Öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi Uygulandı

Eskişehir Ali Rıza Efendi İlkokulu'nda gerçekleştirilen afet farkındalık eğitimi ile öğrencilerin bilinçlenmesi hedeflendi.

Eskişehir'de, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen etkinlikler 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında devam ediyor. Bu doğrultuda, Ali Rıza Efendi İlkokulu'nda öğrencilere yönelik bir afet farkındalık eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimde, AFAD eğitmenleri deprem anında yapılması gereken doğru davranış şekillerini aktardı. Öğrencilerin, afet durumlarında bilinçli ve hazırlıklı olmalarının sağlanması amacıyla yapılan bu eğitimler, gelecekte afetlere karşı dayanıklı bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Elde edilen bilgilere göre, eğitim sırasında öğrencilere çeşitli senaryolar üzerinden pratik uygulamalar da yapıldı. Bu sayede, öğrencilerin teorik bilgileri pekiştirilerek, afet anında karşılaşabilecekleri durumlarla ilgili hazırlıklı olmaları sağlandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.