Asayiş »

İstanbul Bakırköy'de Ekrem İmamoğlu'nun Hakaret Davası Düşürüldü

İstanbul Bakırköy'de görülen davada, Ekrem İmamoğlu'nun vatandaşa hakaret ettiği iddialarıyla yargılanmasına son verildi. Mahkeme, İmamoğlu'nun ön ödeme yaptığını belirterek davayı düşürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 26 Ekim 2024 tarihinde katıldığı Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı (SAHA EXPO 2024) sırasında, 25 yaşındaki Serkan Şahin isimli vatandaşa yönelik sözleri nedeniyle yargılanmasına başlandı. Bakırköy 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, yolsuzluk ve casusluk suçundan tutuklu olan İmamoğlu katılmazken, avukatı duruşmaya katıldı. Müşteki avukatı ise duruşmaya mazeret dilekçesi sunarak katılmadı. Duruşmada savunma yapan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, davanın düşürülmesini talep etti.

Mahkeme, davanın düşmesi yönünde karar verdi

Mahkeme, İmamoğlu'na yöneltilen suçun ön ödeme kapsamına girdiğini, İmamoğlu'nun avukatları aracılığıyla 12 bin 690 lira olan ön ödeme miktarını yatırdığını belirterek davanın düşürülmesine hükmetti. Bu durum, mahkeme tarafından davanın sonlandırılmasının gerekçesi olarak açıklandı.

İddianamede yer alan bilgiler

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ekrem İmamoğlu 'şüpheli', Serkan Şahin ise 'müşteki' olarak yer aldı. İddianamede, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarda, müştekinin İmamoğlu'na 3-5 metre mesafeden "Burada geziyor da, şehit oldu askerimiz ne olacak şimdi? Dün makamında ağırladı Zeydan’ı" şeklinde konuştuğu, bu sözlere İmamoğlu'nun "Sakinleş, konuşuruz seninle zamanı gelince. Sen siyaset yapmaya devam et aslanım. Çirkin siyasetine devam et, sen bayağı çirkinsin" şeklinde yanıt verdiği ifade edildi. Müşteki, bu sözler üzerine şikayetçi oldu.

İmamoğlu'nun savunması

İddianamede, İmamoğlu'nun ifadesine de yer verildi. İmamoğlu, "Sarf edilen sözler, müştekinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta değildir. Nezaket dışı, kaba söz niteliğindedir. Sarf edilen sözleri müştekinin şahsına değil, eylemine yönelik olarak dile getirdim" şeklinde beyanlarda bulundu.

Uzlaşma sağlanamadı

İddianamede, soruşturmaya konu olan suçun uzlaştırma kapsamına girdiği, bu nedenle uzlaştırmacı görevlendirildiği ancak uzlaşma sağlanamadığı belirtildi.

Hapis ve siyasi yasak talebi

İddianamede, Ekrem İmamoğlu hakkında 'hakaret' suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep edildiği ifade edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.