Diyarbakır'da Hizmet-İş Sendikası, İşten Çıkarılan 1033 İşçi İçin Açıklamada Bulundu
Diyarbakır'da Hizmet-İş Sendikası ve Öz Sağlık İş temsilcileri, işten çıkarılan 1033 işçiyle bir araya geldi ve önemli açıklamalarda bulundu.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi gerçekleştiren işçilerle bir araya gelen Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ahmet Dinç ve Öz Sağlık İş Şube Başkanı Mehmet Aküzüm, işten çıkarılan emekçiler hakkında bilgi verdi. Dinç, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından, belediyelerdeki üyelerin baskı sonucu başka sendikalara geçiş yaptırıldığını belirtti. Ayrıca, 31 Mart tarihinden itibaren Diyarbakır Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde toplamda bin 33 işçinin haksız yere işten çıkarıldığını ifade etti. Bu durumun emekçilerin yaşamını olumsuz etkilediğini vurgulayan Dinç, "Emekçi arkadaşlarımızın ekmeği elinden alındı ve çaresiz bir duruma sürüklendiler. 615 gündür sürdürdüğümüz eylem çadırımızda, işçilerimizin işe iadeleri için girişimlerin başlatılmasını bekliyoruz." dedi.
Dinç, işten çıkarılan emekçilerin haklarının iade edilmesini talep ederek, "Haksız bir şekilde işten çıkarılan emekçi arkadaşlarımızın bir an önce işe geri alınmasını ve kazanılmış haklarının ödenmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Hizmet-İş Sendikası, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde toplamda 1033 işçinin iş akdinin tek taraflı olarak feshedildiğini belirtti. Dinç, bu sürecin "Terörsüz Türkiye" hedefinin bir parçası olduğunu ve yetkililerden bu konuda önemli adımlar beklediklerini de sözlerine ekledi.