Yaşam »

Kırıkkale Merkez'de Çocukların Kent Yönetimine Katılımı Amaçlanıyor

Kırıkkale Belediyesi, çocukların şehir yönetimine katılımını artırmak amacıyla Çocuk Meclisi kurulması için çalışmalarını başlattı. Mart ayındaki meclis toplantısında bu konunun detayları görüşüldü.

Kırıkkale Belediyesi, Mart ayı olağan meclis toplantısını Belediye Başkanı Ahmet Önal başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantı, Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapıldı. İlk olarak komisyonlardan gelen raporların okunmasıyla başlayan bu toplantıda, Atatürk Bulvarı’ndaki kazı çalışması sırasında çıkan yangının neden olduğu hasarın onarılması için Belediye Başkanlığına yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, belediyenin tamamen iştiraki olan KırBel Kent Hizmetleri A.Ş.'nin sermaye artırımı konusu da gündeme alındı. İmar tadilat talepleri ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Meclis toplantısında, Çocuk Meclisi Kuruluş ve Çalışma Yönetmeliği de detaylı bir şekilde ele alındı. Belediye Başkanı Ahmet Önal, Çocuk Meclisi’nin çocukların kent yaşamına yönelik görüşlerini doğrudan belediye yönetimine iletebileceği önemli bir platform olacağını vurguladı.

Başkan Önal, "Çocuk Meclisi; park ve oyun alanları, okul çevresi güvenliği, kültür ve sanat faaliyetleri, iklim ve afet bilinci, dijital güvenlik ve erişilebilirlik gibi konularda çocukların önerilerini doğrudan belediyemizin ilgili birimlerine iletebilecekleri bir yapı olacak" ifadelerini kullandı.

Toplantıyı Hayat Çocuk Akademisi'nden bir grup öğrenci de izledi. Toplantının ardından öğrenciler, Başkan Ahmet Önal’a şehir ve belediye çalışmalarıyla ilgili merak ettikleri soruları yönelttiler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.