Güncel »

Tokat Merkez'de Zimem Defteri Geleneği ile Ramazan Ayında İyilik Yarışıyor

Tokat’ta hayırseverler, Ramazan ayında bakkal ve tüp bayilerindeki veresiye defterlerini alarak vatandaşların borçlarını kapatıyor.

Tokat'ta Ramazan ayının getirdiği manevi atmosfer, hayırseverleri iyilikte bulunmaya teşvik ediyor. Kentteki bazı hayırseverler, mahalle bakkallarını ve tüp bayilerini ziyaret ederek, veresiye defterlerindeki borçları kapatmak için harekete geçti. Bu yardımlar sayesinde birçok aile, maddi yükten kurtulurken, esnaflar da bu duyarlı davranışa teşekkür etti. Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen ve "zimem defteri" olarak bilinen gelenek doğrultusunda yapılan yardımlar, ihtiyaç sahiplerinin kimlikleri gizli tutulmak suretiyle gerçekleştirildi. Ramazan ayının getirdiği dayanışma ruhunun bir örneği olarak değerlendirilen bu uygulama, Tokat’ta paylaşma ve yardımlaşma kültürünün hala canlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.