Asayiş »

Elazığ Merkez'de Ramazan Ayı Dolayısıyla Fırın Denetimleri Yapıldı

Elazığ'da Ramazan ayı süresince fırın denetimleri sıklaştırıldı. Zabıta ekipleri, fırınların hijyen koşullarını ve üretim standartlarını kontrol ederek, vatandaşların sağlıklı gıdaya erişimini sağlamaya çalıştı. Ekipler, fırınların kullanımı ve gramajları hakkında gerekli bilgilendirmeleri yaptı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı dolayısıyla gıda güvenliğini artırmak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede, kent genelinde bulunan ekmek ve pide fırınlarında kapsamlı kontroller gerçekleştirilmiştir. Ekipler, fırınların temizlik durumu, kullanılan malzemelerin uygunluğu, ekmek ve pide gramajları gibi konularda detaylı incelemeler yapmıştır. Ayrıca, üretim alanlarının genel düzeni de kontrol edilmiştir.

Denetimlerin amacı, Ramazan ayında artan ekmek ve pide tüketiminin standartlara uygun bir şekilde karşılanmasını sağlamak. Bu süreçte, kurallara uymayan fırınlarla ilgili gerekli yasal işlemler de uygulanmıştır. Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, zabıta ekiplerinin Ramazan boyunca sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişim için denetimlerini artırdığı belirtildi. Açıklamada, “Halk sağlığının korunması amacıyla ekiplerimizin sahadaki denetimleri aralıksız devam edecektir.” ifadelerine yer verilmiştir.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.