Konya'da Medicana Hastanesi'nde Kadınlar Günü Etkinliği Düzenlendi
Medicana Konya Hastanesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınların güçlü hikayelerini paylaşmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Programa çok sayıda kadın katılırken, moderatörlüğünü Nükleer Tıp Uzmanı Oktay Sarı üstlendi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nihal Gökmen ile Mürüvvet Uğur, kadınların toplumdaki rolüne dair konuşmalar gerçekleştirdi.
Medicana Konya Hastanesi tarafından gerçekleştirilen etkinlik, hastanenin konferans salonunda yapıldı. Bu anlamlı programda, hayatın her alanında emek veren kadınların ilham veren hikayelerine dikkat çekilmesi amaçlandı. Katılımcılar arasında birçok kadın yer aldı. Programın moderatörlüğünü üstlenen Nükleer Tıp Uzmanı Oktay Sarı, etkinliğin önemine vurgu yaptı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nihal Gökmen ile Mürüvvet Uğur da kadınların iş hayatındaki, aile yaşamındaki ve toplum içindeki rolleri hakkında değerli bilgiler sundular.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Medicana Konya Hastanesi Genel Müdürü Dr. Fatma Mine Karaman, kadınların toplumdaki yerinin önemine değinerek, "Kadın olarak değil, bir anne, bir kardeş, bir abla olarak sizlere sesleniyorum. Burada, sadece önlükler ve formalar yok. Uykusuz gecelerin yorgunluğunu bir hastanın tebessümü ile bitiren kahramanlar var. Medicana ailesi olarak, sağlık sektöründe yüzde 76 kadın istihdamı ile dikkat çeken bir kurum olduğumuzu belirtmek isterim. Zor günler geçirdiğinizi biliyorum ve bunun için hepinize teşekkür ediyorum. Kadınlar Günü'nüz kutlu olsun" dedi.