Kültür Sanat »

Mardin'de Jandarma, Kadınlar Günü'nde Kadın Sürücülere Karanfil Verdi ve KADES'i Anlattı

Mardin'de Jandarma ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın sürücülere karanfil vererek KADES uygulaması hakkında bilgi verdi.

Mardin ilinde gerçekleştirilen etkinlikte, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, uygulama noktalarında durdurdukları araçlardaki kadın sürücü ve yolculara karanfil hediye etti. Bu etkinlik ile kadınların toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmeyi amaçlayan jandarma, aynı zamanda kadına yönelik şiddetle mücadelede "sıfır tolerans" anlayışını vurguladı. KADES (Kadın Acil Destek) uygulaması hakkında bilgilendirme yapan ekipler, kadın sürücülere uygulamanın nasıl indirileceği ve acil durumlarda nasıl kullanılacağı konusunda bilgi vererek broşür dağıttı.

Kadınlar, kendilerini unutmayarak karanfil hediye eden jandarma ekiplerine teşekkürlerini iletti. Bu tür etkinliklerin, kadınların toplumda daha fazla yer alması ve hakları konusunda farkındalık yaratması açısından önemli olduğu ifade edildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.