Uşak'ta Başkan Yalım, Kadınlar Günü için çeşitli etkinlikler düzenledi.
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kentin farklı noktalarında etkinlikler gerçekleştirdi. Etkinlikler, kadın hakemlerin yönettiği futbol maçıyla başladı.
Uşak'taki etkinliklerin ilki, kadın hakemlerin yönettiği 1. Amatör Lig’de Bozkuşspor ile Mendespor arasında gerçekleşen futbol maçı oldu. Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Reyhan Aydınger, maçı başlatarak kadınların sporun çeşitli alanlarında daha fazla yer almasının önemine vurgu yaptı. Aydınger, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün eşitlik, emek ve başarı dolu güzel yıllara vesile olmasını diledi.
Bunun yanı sıra, Cumhuriyetimizin temellerini atan ve fedakarlığıyla tanınan Türk annesi Zübeyde Hanım, bu özel günde anıldı. Başkan Özkan Yalım, Zübeyde Hanım anıtına karanfil bırakarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi nezdinde tüm kadınların gününü kutladı.
Öte yandan, Ramazan Ayı’nın ilk iftarı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün aynı güne denk gelmesi sebebiyle Uşak Belediyesi, SSK Pazaryeri’nde (Perşembe Pazarı) toplu bir iftar sofrası kurdu. Bu anlamlı etkinlikte kadınlar ve vatandaşlar bir araya gelerek, Ramazan ayının bereketini birlikte yaşadı. 3 binden fazla kişi, dualar eşliğinde oruçlarını açtı.
İftar öncesi çocuklar için düzenlenen tiyatro gösterisi ve ney dinletisi ile etkinlik başladı. Ezanın okunmasıyla birlikte hazırlanan iftar sofralarında vatandaşlar, sıcak ve samimi bir ortamda oruçlarını açtı. Bu anlar, toplu dualarla manevi duyguların doruğa çıkmasına neden oldu.
Kadınların güçlerini ve hikayelerini anlatan etkinlikte, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserle unutulmaz anlar yaşandı. Uşak Kent Orkestrası eşliğinde sahne alan Gamze Kucak’ın konserine Başkan Özkan Yalım ve Uşaklı kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Gün boyunca renkli ve keyifli anlara sahne olan etkinlikler, konserin ardından toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.