Siyaset »

Irak Başbakanı Sudani, İran’ın Yeni Dini Lideri Mücteba Hamaney’i Tebrik Etti.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, İran’ın yeni dini lideri Mücteba Hamaney’i tebrik etti. Mesajında, Hamaney’in liderliğini desteklediğini belirtti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, İran’ın yeni dini lideri olarak seçilen Mücteba Hamaney’i kutladı. Sudani, "Mücteba Hamaney’i İran İslam Cumhuriyeti’nin yeni dini lideri olarak seçilmesi dolayısıyla tebrik ediyorum" şeklinde bir mesaj yayımladı. Bu mesajında aynı zamanda, İran’ın önceki lideri Ali Hamaney’in vefatından duyduğu üzüntüyü de dile getirerek, taziyelerini iletti.

Sudani, mesajında Mücteba Hamaney’in liderliğinin, İran’ın bu hassas dönemini yönetme konusunda başarılı olacağına olan inancını vurguladı. Ayrıca Irak’ın İran ile dayanışma içinde olduğunu, İran’ın egemenliğine yönelik askeri operasyonlara destek vermediklerini ifade etti. Irak Başbakanı, bölgedeki istikrarın sağlanması ve halkların güvenliğinin önemine değinerek, çatışmaların sona erdirilmesi çağrısında bulundu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.