Ekonomi »

Erzincan'da Sanayi Üretimi 2026 Yılına Düşüşle Başladı

2026 yılı Ocak ayında Erzincan'da sanayi üretimi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,8 oranında azaldı. Bu düşüş, dokuz ayın en yüksek gerilemesi olarak kaydedildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, sanayi üretiminde yaşanan bu düşüş, özellikle imalat ve madencilik sektörlerinde belirginleşti. Madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksinde yıllık bazda yüzde 2,8'lik bir azalma gözlemlenirken, imalat sanayi endeksi ise yüzde 2,5 oranında bir düşüş yaşadı. Bununla birlikte, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü, yıllık bazda yüzde 5,6'lık bir artış gösterdi.

TÜİK'in açıkladığı bu veriler, sanayi üretimindeki gerilemenin Ocak ayında belirgin hale geldiğini ortaya koyuyor. Özellikle imalat ve madencilik sektörlerinde yaşanan bu olumsuz gelişmeler, sanayi üretiminde genel bir düşüş trendinin başladığını işaret ediyor. Bu durum, sanayiciler arasında endişelere yol açarken, ekonominin genel durumu üzerindeki etkilerinin de izlenmesi gerektiği düşünülüyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.