Yaşam »

Kilis'te Ramazan Ayında Meyan Şerbetine Yoğun İlgi Gösteriliyor

Kilis'te iftar sofralarının ayrılmaz bir parçası olan meyan şerbeti, Ramazan ayında büyük bir ilgi görüyor. Şerbetçilik yapan Selahattin İncirli, Ramazan'da artan taleplere karşı Kilis halkına hizmet verdiklerini belirtiyor.

Kilis'te Ramazan ayının gelmesiyle birlikte meyan şerbetine olan ilgi artış gösterdi. Yıllardır şerbetçilik yapan Selahattin İncirli, bu dönemde artan taleplerle Kilis halkına hizmet ettiklerini ifade etti. İncirli, "Ramazan ayının vazgeçilmez içeceklerinden biri meyan şerbetidir" dedi. 16 yıldır bu sektörde olduğunu söyleyen İncirli, abisinin de 30 yıl boyunca bu işi yaptığını ve toplamda 46 yıllık bir aile geçmişine sahip olduklarını aktardı. Her Ramazan ayında iftar sofralarının önemli bir parçası haline gelen meyan şerbetinin Kilis'te oldukça meşhur olduğunu vurguladı.

Meyan şerbetinin hazırlanışına dair bilgiler de veren İncirli, "Meyan kökü, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Kahramanmaraş bölgelerinde yetişmektedir. Topraktan sökülen kökler, bağ çubukları şeklinde hazırlanır ve çekiçle dövülerek işlenir. Daha sonra suda ıslatılır ve çay gibi demlenerek içeceğin hazırlanması sağlanır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İncirli’nin ifadelerine göre, meyan şerbeti yalnızca Ramazan'da değil, günün her saatinde tercih edilen güçlü bir içecek haline gelmiş durumda. Müşterilerden Ali Sarıbuğday, "Ramazan ayında akşamları neredeyse her gün meyan şerbeti tüketiyoruz. Kilis’te yıllardır özellikle iftar sonrası her evde bulunan faydalı bir içecek" diyerek bu içeceğin yerel kültürdeki önemine dikkat çekti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.