Asayiş »

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu Davasında Bulut Aydöner'in Savunması Devam Ediyor

İstanbul'da gerçekleştirilen Ekrem İmamoğlu davasında iş insanı Bulut Aydöner, duruşmada savunma yaptı. Aydöner, kendisinin rüşvet aldığı iddialarını reddederek, "Benim elimde kapı gibi tapularım var" dedi.

İstanbul'da yürütülen 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında Ekrem İmamoğlu, 11 Kasım 2025 tarihinde hazırlanan 3 bin 809 sayfalık iddianame ile suçlanmıştı. İddianamede, İmamoğlu'nun örgüt lideri olarak 2 bin 430 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilirken, diğer sanıklar için de ağır cezalar istenmiştir. İlk duruşmanın üçüncü oturumu İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor.

Tutuklu sanık Bulut Aydöner, duruşmada avukatlarının taleplerinin ardından savunmasını yapmaya başladı. Aydöner, "Ben sözde mağdurun beyanları üzerine tutuklandım. Hakkımda yeterli delil toplanmadan tutuklanmam kabul edilemez." dedi. Aydöner ayrıca, "Şirketim adına aldığım 2 arsa sebebiyle eylem 32’ye dahil edildim. Madem bu yerler rüşvet, tapu masrafını ben neden kendi şirket hesaplarımdan ödüyorum?" şeklinde konuştu.

Aydöner, Taylan ve Serbülent Danış’ın ifadelerinin çelişkili olduğunu belirterek, "Ben arsaların bedelini ödeyerek aldım. Madem zorla rüşvet alınmış, neden 1 yıl boyunca sessiz kaldılar?" ifadelerini kullandı. Duruşma, sanık avukatının savunmasının ardından 14.00’a kadar ara verildi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.