Yaşam »

Tekirdağ'da Saffet Gümüş, İstanbul'dan Çanakkale'ye Yürüyüşe Devam Ediyor

Çanakkale şehitlerini anmak amacıyla İstanbul'dan yola çıkan Saffet Gümüş, Tekirdağ’a ulaştı. Elinde Türk bayrağı ve dedesine ait İstiklâl Madalyası sertifikası ile yürüyüşünü sürdürüyor.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 111’inci yılı dolayısıyla İstanbul'dan başlayan yürüyüşte, 58 yaşındaki Tokat 15’liler Derneği Başkanı Saffet Gümüş, elindeki Türk bayrağı ile Tekirdağ’a ulaştı. Burada, Süleymanpaşa sahilinde vatandaşlar tarafından karşılanan Gümüş, bir süre dinlendikten sonra yürüyüşüne devam etti. Gümüş, yürüyüşü sırasında karşılaştığı vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğunu belirtti ve bu yürüyüşün farkındalık yaratmayı hedeflediğini ifade etti.

Saffet Gümüş, "Çanakkale’ye torundan dedeye vefa yürüyüşümüzün bu yıl 8’incisini gerçekleştiriyoruz. Şu an Tekirdağ’dayız, yolumuz uzun. 16 Mart’ta Çanakkale Valimize bir bayrak vereceğiz ve orada 111 dakika nöbet tutacağız. Çünkü bu yıl 111. yıl. Bu vatan ve bayrak kolay kazanılmadı. Türkiye'nin etrafı ateş çemberi. Vatan olmadan olmaz, bayrak olmadan olmaz. Yürüyüşümüzün amacı, gelecek nesillere Çanakkale’yi anlatmak ve vatan sevgisini aşılamaktır. Allah bizleri vatansız bırakmasın. Türkiye, farklı ırk ve cinsiyetlerin bir arada yaşadığı bir ülke. Hep birlikte, birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. 111 yıl önce Çanakkale’de bir arada olan farklı etnik kökenler, tek bir amaç için mücadele verdiler; bayrağımız düşmesin, vatanımız bölünmesin." dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.