Rize'de Recep Uçar'dan Trabzonspor Hakkında Açıklamalar
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Trabzonspor'un yüksek kalitedeki kadrosunu değerlendirdi. Uçar, cumartesi günü oynanacak maç öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Recep Uçar, cumartesi günü deplasmanda karşılaşacakları Trabzonspor maçı öncesinde basın toplantısı düzenleyerek, Trabzonspor'un kaliteli oyunculara sahip olduğunu belirtti. Toplantı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Orhan Kaynak'ı anarak başladı. Uçar, "Trabzon maçı öncesinde buradayız ancak dün akşam aldığımız acı haber hepimizi derinden etkiledi. Orhan Kaynak, Türk futbolunun önemli bir değeri ve benim için bir takım arkadaşıydı. Kendisine ve ailesine başsağlığı diliyorum. Trabzon'da böyle bir üzüntü ile gitmek istemezdik ama federasyon maçımızı saat 20.00’ye aldı." dedi.
Rekabetin Önemi
İki şehir arasındaki rekabetin, gelecek nesillere öfkeli bir miras bırakmaması gerektiğini vurgulayan Uçar, "Dünyanın her yerinde komşu şehirler arasında bir rekabet vardır. Ancak bu rekabetin sporun ruhuna uygun bir şekilde devam etmesi önemlidir. Trabzon ve Rize arasında tatlı bir rekabet var. Oyuncularımıza ve taraftarlara büyük sorumluluk düşüyor. Öfkeden ziyade neşeli bir miras bırakmak bence yapılacak en güzel katkı." ifadelerini kullandı.
Trabzonspor'un Formu
Trabzonspor'un son haftalarda gösterdiği performansı değerlendiren Uçar, "Trabzonspor, Fatih Tekke ile büyük işler başardı. Şu anda üçüncü sıradalar ve Fenerbahçe ile aralarında sadece üç puan fark var. Yeni bir kadro olmalarına rağmen oldukça başarılılar. Trabzonspor, formda bir takım. Onuachu, son yedi maçında gol attı ve bu, takımı için büyük bir avantaj. Onu durdurmak bizim için zor olacak ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız." şeklinde konuştu.
Başarı İçin Hedefler
Son haftalardaki çıkışlarını sürdürmek istediklerini belirten Uçar, "Son dört haftada aldığımız puanlar ve galibiyetler bizim için mutluluk verici. Oyuncularımızın özgüvenleri geri geldi. Transfer yapmayı düşünsek de mevcut oyuncuların verimini artırmak önceliğimiz. Önümüzde dokuz maç var ve her maçı en iyi şekilde oynamak istiyoruz. Trabzon deplasmanına da kazanma hedefiyle gideceğiz." dedi.