Yaşam »

Kütahya Hisarcık'ta Küçük Öğrenciler Gazze İçin Harçlık Biriktirdi

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, 4-6 yaş grubu Kur'an Kursu öğrencileri, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla harçlıklarını biriktirip bağışta bulundu.

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, 4-6 yaş aralığındaki Kur'an Kursu öğrencileri, öğreticileri Ayşe Tekin ve Nuran Baran'ın öncülüğünde bir araya gelerek Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine destek olmak için kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını bağışladı. Küçük yüreklerin gösterdiği bu duyarlılık, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirci’ye teslim edilen yardımlarla somutlaştı.

Hayatlarının en başındaki bu miniklerin paylaşma, merhamet ve kardeşlik duyguları, çevrelerinde büyük bir etki yarattı. Yapılan bu bağış, Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu en güzel şekilde sergileyerek topluma umut verdi. Bu hareket, küçük yaşlarda kazandırılan yardımlaşma bilincinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

İlçe Müftüsü Hüseyin Demirci, minik öğrencilerin bu anlamlı davranışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür eylemlerin toplum için kıymetli olduğunu vurguladı. Demirci, "Minik öğrencilerimizin kumbaralarından çıkan bu büyük iyilik, Gazze'deki kardeşlerimize umut olurken, iyiliğin yaşı olmadığını bir kez daha kanıtladı. İyilik, küçük yüreklerde büyür ve dünyayı güzelleştirir" ifadelerini kullandı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.