Kuşadası'nda Belediye Başkanı Ömer Günel'in Gözaltına Alınmasına CHP'li Vekillerden Sert Tepki Geldi
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, bu sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü gözaltına alındı. CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Evrim Karakoz, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla bu duruma karşı sert tepkilerini dile getirdi.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in gözaltına alınmasını "kumpas" operasyonu olarak nitelendiren CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Kuşadası Belediye Başkanımız Ömer Günel, sabah saatlerinde gözaltına alınmıştır. Kuşadası’nın iradesi gözaltına alınamaz. Başkanımız Ömer Günel derhal serbest bırakılmalıdır" dedi.
Bir diğer CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül de, "Şafak operasyonları ile halk iradesini gözaltına alma girişimi devam ediyor. Kuşadası Belediye Başkanımız bu sabah gözaltına alındı. Başkanımız Ömer Günel bir an önce serbest bırakılmalıdır" şeklinde ifadelerde bulundu.
CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ise, "Kuşadası Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilimiz Ömer Günel’e yönelik bu sabah gerçekleştirilen gözaltı işlemi, demokrasiye ve halkın iradesine yapılmış bir saldırıdır. Halkın oylarıyla seçilmiş bir belediye başkanını durdurmaya çalışmak, milli iradeyi yok saymaktır. Bu hukuksuz sürece derhal son verilmeli ve Ömer Günel Başkanımız bir an önce görevine geri dönmelidir" açıklamalarında bulundu.