Şanlıurfa Haliliye'de İftar Vakti Öncesi Tatlıcıda Uzun Kuyruklar Oluştu
Şanlıurfa Haliliye ilçesinde, iftar saati yaklaşırken tatlı almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Sıcak halka ve tulumba tatlısı almak için bekleyenler, bazen 1 saate kadar sırada kaldı.
Haliliye ilçesinde bir tatlıcıda, iftar vaktine kısa bir zaman kala tatlı almak isteyenler yoğun bir kalabalık oluşturdu. Vatandaşlar, sıcak halka ve tulumba tatlısı alabilmek için yarım saat ile 1 saat arasında sırada beklemek zorunda kaldı. Tatlılarını alan vatandaşların evlerine gitmek üzere iş yerinden ayrıldığı gözlemlendi.
İş yeri işletmecisi Ömer Eriş, tatlıcılığın aile mesleği olduğunu ve üretime sabah saatlerinde başladıklarını belirtti. Eriş, "Bu meslek babamdan bana, benden de çocuklarıma geçecek bir ata mesleği. İşimizi severek yapıyoruz. Sabah saat 10.00 gibi imalata başlıyoruz. Akşam ezanından yatsı namazına kadar devam ediyoruz. Hem tulumba hem de halka tatlısının kilogramını 150 liradan satıyoruz" dedi.
Tatlı ustası Abdullah El Abdullah da yoğunluk nedeniyle zaman zaman talebe yetişmekte zorlandıklarını ifade ederek, "İşimizi temiz yaptığımız için vatandaşlar rağbet gösteriyor. Bazen siparişlere yetişemiyoruz. Kapanışı teravih namazı sonrasında yapıyoruz" diye konuştu.
Tatlı almak için sırada bekleyen vatandaşlar, tatlının lezzeti nedeniyle kuyrukta beklemenin kendileri için sorun olmadığını dile getirdi.