Yerel »

Kayseri Sarıoğlan'da Nadir Görülen Vaşak Ölü Olarak Bulundu

Kayseri Sarıoğlan ilçesinde doğada nadir görülen "hayalet avcı" olarak bilinen vaşak ölü olarak bulundu. Olay, Kale Mahallesi'nde gerçekleşti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Sarıoğlan ilçesinin Kale Mahallesi'nde, doğada nadir görülen ve gece avlanması sonucunda "hayalet avcı" olarak tanımlanan vaşak, ölü olarak bulundu. Ölü vaşağın görüntüleri cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Bu tür, avlanması yasak olan ve "ormanın hayaleti" olarak adlandırılan bir hayvan olarak biliniyor. Vaşaklar, üstün gizlenme kabiliyetleri, sessiz adımları ve özellikle gece avlanma özellikleri ile dikkat çekiyor. Türkiye'de, özellikle Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde, yüksek ormanlık ve kayalık alanlarda yaşayan vaşaklar, nesli tehlike altında olan türler arasında yer alıyor. Bu durum, bu türlerin korunması gerektiğini bir kez daha gündeme getiriyor.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.