Yerel »

Muğla Kıran Mahallesi'nde Arıcılarla Gece Toplantısı Gerçekleştirildi

Muğla'nın Kıran Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda arıcılara yeni dijital arıcılık mevzuatı hakkında bilgiler verildi. Üretim sezonu öncesi arıcıların sorunları dinlendi.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, arıcılara yönelik "Gece Toplantıları" düzenlemeye devam ediyor. Son olarak Menteşe ilçesine bağlı Kıran Mahallesi'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında, arıcılığın bölgedeki önemi üzerinde duruldu. Uzman ekipler, arıcıların 2026 yılı itibarıyla uygulanacak yeni yönetmeliklerden etkilenmemesi için güncel bilgileri paylaştı.

Toplantının ana gündem maddesi, 2026 yılı Ocak ayından itibaren zorunlu hale gelen Arıcılık Kayıt Sistemi (AKS) üzerindeki yeni düzenlemeler oldu. Arıcılara, gezginci arıcılık sevk işlemlerinin harita üzerinden koordinat seçerek yapılacağı belirtildi. Ayrıca, arıların konaklama noktalarının sistem üzerinden bildirilmesi ve işletmelerin AKS bilgilerinin güncel tutulması gerekliliği vurgulandı. Orman alanları ile mahalle yerleşim yerlerine yakınlık mesafeleri hakkındaki güncel mevzuat hükümleri de tartışıldı.

Kıran Mahallesi'ndeki arıcıların yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantı, samimi bir ortamda yapıldı. Mevzuat değişikliklerinin yanı sıra arı sağlığı, verimlilik artışı ve desteklemeler hakkında sorular yanıtlandı. Gece geç saatlere kadar süren toplantıda, üreticilerin sahada karşılaştıkları sorunlar not edilerek bu sorunlara yönelik çözüm önerileri üzerinde istişarelerde bulunuldu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.