İran Tahran'da 500 Kişi Casusluk İddiasıyla Tutuklandı
İran'da, casusluk faaliyetleri gerekçesiyle 500 kişi tutuklandı. Tutuklananların, İsrail ve ABD adına bilgi topladıkları iddia ediliyor. Olay, Tahran yönetiminin casusluk operasyonlarının sürdüğü bir dönemde gerçekleşti.
İran ile ABD ve İsrail arasındaki gerilim devam ederken, Tahran yönetimi casusluk faaliyetlerine karşı operasyonlarını hızlandırdı. İran Polis Şefi Ahmadreza Radan, ülkede gerçekleştirilen operasyonda 500 kişinin tutuklandığını duyurdu. Radan, tutuklananların İsrail ve ABD adına bilgi topladıklarını ve bu süreçte saldırı noktalarına dair görüntü ve konum bilgileri paylaştıklarını belirtti. Ancak, tutuklamaların ne zaman yapıldığına dair detaylı bir bilgi verilmedi.
Radan'ın açıklamalarının ardından, Devrim Muhafızları Ordusu'na yakın olan Tasnim Haber Ajansı, Devrim Muhafızları'nın istihbarat biriminden gelen bilgilere dayanarak, "Siyonist düşman (İsrail) ve ABD, İran’ı işgal etmeye çalışırken, aynı zamanda paralı askerleri ve casusları harekete geçirerek bir sonraki adım olarak isyanlar çıkarmaya çalışıyor" ifadelerini aktardı.
Dün, İran medyası, ülkenin çeşitli bölgelerinde onlarca kişinin tutuklandığını bildirmişti. Tasnim haber ajansı, Batı Azerbaycan eyaletinde, İran’ın askeri ve güvenlik varlıklarına ilişkin konum bilgilerini İsrail’e göndermekle suçlanan 20 kişinin tutuklandığını duyurmuştu. Bu tutuklamalar, İran'daki güvenlik endişelerini bir kez daha gündeme getirdi.