İran Tahran'da Yargı Başkanı Ejei, Düşman Bağlantılı Kişilere Hızlı Hüküm Verilmesi Gerektiğini Belirtti
İran Yargı Erki Başkanı Ejei, ABD ve İsrail ile bağlantılı şahıslara karşı uygulanan kararların hızlandırılması gerektiğini vurguladı. Ejei, kamu güvenliğini tehdit eden unsurların davalarının süratle sonuçlandırılmasını istedi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İran Yargı Erki Başkanı Gulam Hüseyin Muhsini Ejei, yaptığı açıklamada, ABD ve İsrail ile bağlantılı olduğu öne sürülen kişilere karşı verilen tavizlerin son bulması gerektiğini ifade etti. Ejei, savaş ve kargaşa dönemlerinde suç işleyen ve düşmanla ilişkisi olanlara yönelik kararların uygulanmasında gecikme ya da hoşgörünün kabul edilemeyeceğini belirtti. Kamu güvenliğini tehdit eden unsurların davalarının incelenmesi ve karara bağlanmasının hızlandırılması gerektiğini vurguladı.
Yerel basında yer alan haberlere göre, İran'da son haftalarda geniş çaplı operasyonlar düzenlendi. Bu süreçte, İsrail ve ABD ile işbirliği yaptığı iddia edilen yüzlerce kişi gözaltına alındı. Bu tutuklamalar, güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği baskınlarla gerçekleştirildi.
Casusluk Faaliyetinde Bulunan 500 Kişi Tutuklandı
İran Polis Şefi Ahmadreza Radan, ülke genelinde 500 kişinin casusluk suçlamasıyla tutuklandığını açıkladı. Radan, tutuklanan şahısların İsrail ve ABD adına bilgi toplamakla suçlandığını ve saldırı noktalarına ilişkin görüntü ile konum bilgisi paylaştıklarını ifade etti. Ancak, bu tutuklamaların ne zaman gerçekleştirildiğine dair detay vermedi.
Dün, ülke genelinde 20 kişinin tutuklandığı bilgisi yer almıştı. İran medyası, İran’ın çeşitli bölgelerinde onlarca kişinin gözaltına alındığını bildirmişti. Tasnim haber ajansı, Batı Azerbaycan eyaletinde İran’ın askeri ve güvenlik varlıklarına ilişkin konum bilgilerini İsrail’e göndermekle suçlanan 20 kişinin tutuklandığını aktardı.