Eğitim »

Aydın Söke’deki Özel Çocuklar, Şırnak’taki Kardeşlerine Hediye Gönderdi

Söke’deki özel ihtiyaçlı öğrenciler, Şırnak’ın Silopi ilçesindeki kardeş okullarına hediye gönderdi. El emeği ürünler ve mektuplarla hazırlanan hediyeler, iki şehir arasında duygusal bağ oluşturacak.

Aydın’ın Söke ilçesinde hayata geçirilen "İki Yaka Tek Yürek" Kardeş Okul Hediyeleşme Projesi sayesinde, özel ihtiyaç duyan öğrenciler, Şırnak’taki kardeş okuldaki arkadaşlarına yönelik hediyeler hazırladı. Öğrenciler, kendi elleriyle ördükleri bere, atkı ve eldivenleri titizlikle paketlerken, bu hediyeleri resim, boyama çalışmaları ve duygu dolu kartlarla süslediler. Ayrıca, hediyelerin içine yazdıkları mektuplar ve mesajlarla da anlam katmaya çalıştılar.

Projenin yürütücüsü olan Söke Kent Konseyi Engelli Meclisi, hem sosyal dayanışmayı güçlendirmeyi hem de iki şehir arasındaki paylaşma kültürünü yaymayı hedefliyor. Proje kapsamında, Söke’deki öğrenciler ile Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Özel Ceylan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri arasında güçlü bir bağ kurulması amaçlanıyor.

Hediyelerin paketlenmesi sırasında, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uğurlu da öğrencileri desteklemek için oradaydı. Uğurlu, öğrencilerle birlikte hediyeleri paketlerken, bu projenin öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Uğurlu, "Burada örülen bereleri, Şırnak’taki çocukların giyeceğini düşünmek bile çok güzel. Gerçekten duygulandım. Böyle bir projede yer almak beni çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Söke Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Sevinç Cebel, projenin öğrencilerin empati, paylaşma ve iletişim becerilerini geliştirdiğini vurgulayarak, farklı şehirlerdeki çocuklar arasında güçlü kardeşlik bağları kurulduğunu söyledi. Cebel, "Başarabilmek için engelin olmadığını da göstermiş olduk" dedi.

Söke’de hazırlanan hediyeler, kısa süre içinde Şırnak’taki kardeş okula gönderilecek. Hediyelerin ulaşmasının ardından öğrenciler, sınıflarında paketlerini birlikte açarak bu anlamlı dayanışmanın mutluluğunu paylaşacak. "İki Yaka Tek Yürek" projesi, Söke’den Şırnak’a uzanan bu gönül köprüsü ile, kilometrelerce mesafeye rağmen aynı duyguda buluşmanın en güzel örneklerinden biri oldu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.