Asayiş »

Bartın'da Kadın Hükümlüler Şehir Merkezindeki Camileri Temizleyerek Ramazan Bayramı'na Hazırlanıyor

Bartın'da kadın hükümlüler, şehir merkezindeki camileri Ramazan Bayramı için temizliyor. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, 4 kadın, 11 camiyi temizleyerek bayram için hazırlık yapıyor.

Bartın Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından kamu cezasına çarptırılan 4 kadın, şehir merkezindeki camileri temizleme görevini üstlenmiştir. Bu kapsamda yapılan derin temizlik çalışmaları ile kentte bulunan 11 cami, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı için hazırlanmaktadır. Kadın hükümlülerin bayram dönemi öncesinde toplamda 3 camiyi daha temizlemesi planlanmıştır.

Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Rüfai Şahin, yürütülen ceza ve infaz uygulamaları hakkında bilgi verirken, "Denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere çeşitli eğitim ve iyileştirme programları uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra, kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüğü de bulunmaktadır. Bu uygulama, yükümlülerin topluma yeniden kazandırılmasını ve topluma verdikleri zararın kamu hizmetinde ücretsiz olarak geri ödenmesini amaçlamaktadır. Ramazan ayı dolayısıyla önemli ibadet ve buluşma alanları olan camilerde, her gün bir caminin temizliği yükümlüler tarafından yapılmaktadır. Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhunu yansıtan bu çalışmalar, yükümlülerin topluma kazandırılmasına ve sosyal dayanışmanın güçlendirilmesine katkıda bulunmaktadır" şeklinde açıklamalarını sürdürdü.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.