Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü, Bayram İçin Doğal Malzemelerle Tatlı Siparişleri Hazırlıyor
Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü, Ramazan Bayramı için tatlı siparişlerini doğal malzemelerle hazırlıyor. Siparişler arasında, su böbreği ve Diyarbakır çöreği gibi çeşitler yer alıyor.
Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü'nde Ramazan Bayramı için alınan tatlı siparişleri, doğal malzemelerle hazırlanarak hazırlanıyor. Yiyecek içecek bölümünde, su böbreği ve Diyarbakır çöreği gibi özel ürünler, kadınlar tarafından titizlikle üretiliyor. Yiyecek içecek bölümünün ustalarından Ruken Pektaş, bayram için sargı burma, suböreği ve çörek gibi çeşitli tatlılar yaptıklarını ifade etti. Ayrıca, zaman zaman içli köfte siparişleri de aldıklarını belirten Pektaş, "Revani ve şekerpare gibi birçok tatlı ve tuzlu hamur işi ürünümüz mevcut. Bayramlarda en çok sargı burma, sur böreği ve çörek siparişleri geliyor. Ramazan ayı boyunca özellikle çörek ve sargı burma talepleri oldukça fazlaydı. Şehir dışına götürmek isteyenler için de sargı burma siparişi alıyoruz. Şu anda onlar üzerinde çalışıyoruz" dedi.
Arife günü için gelen siparişleri de hazırlayacaklarını aktaran Pektaş, "Tüm ürünler taze olarak hazırlanacak ve bekletilmeyecek. Kurumlardan ve tanıdıklardan siparişler alıyoruz. İki kişi olarak çalışıyoruz ve bu süreçte oldukça yoğun bir tempo içerisindeyiz. Fiyatlarımız dışarıdaki fiyatlara göre daha uygun. Burada kesinlikle glikoz kullanmıyoruz, her şey doğal malzemelerle yapılıyor. Hamurun içine koyduğumuz yoğurt bile kendimiz yaptığımız doğal yoğurt" şeklinde konuştu.