Burhaniye Balıkesir'de 22 Mart 2026 Pazar Günü Deve Güreşi Yapılacak
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, iptal edilen deve güreşleri Pazar günü yapılacak. Belediye Meclisi Başkan Vekili Tarık Erdil, etkinliğin piknik havasında düzenleneceğini belirterek, Burhaniyelileri bu etkinliğe davet etti.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarık Erdil, yaptığı açıklamada, "Şap hastalığı nedeniyle bu yıl geleneksel deve güreşimizi gerçekleştiremedik. Ancak, 22 Mart 2026 Pazar günü, Burhaniye Deveciler Derneği ve Deve Güreşi Sevenler'in katkılarıyla ilçemizde piknik havasında düzenlenecek Büyük Antrenman Güreşi'ne tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Geleneklerimizi yaşatmak ve bu güzel buluşmayı birlikte paylaşmak için tüm halkımız davetlidir," ifadelerini kullandı.
Öte yandan, güreş haberinin duyulması güreş severleri sevindirdi ve etkinliğe olan ilgi artış gösterdi. Burhaniye'de gerçekleştirilecek bu etkinlik, yerel halkın bir araya gelerek sosyal bir etkinlikte bulunma fırsatı sunacak.