Yaşam »

Adana'da Ucuz Tatlılar Hakkında Uzmanından Önemli Açıklama Geldi

Adana'da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi tatlıcılar, ucuz tatlı tüketiminden kaçınılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Uzman Zeynep Geyik, yer fıstığı ve kabak çekirdeği içlerinin yeşil gıda boyası ile fıstık gibi gösterildiğini belirtti. Bu durumun sağlığı olumsuz etkileyebileceği ifade edildi.

Adana'da yaklaşan Ramazan Bayramı ile birlikte tatlı siparişleri artarken, tatlıcılar bu durumun getirdiği yoğunlukla birlikte dikkat çekici uyarılarda bulunmaktadır. Tatlıcı Zeynep Geyik, özellikle merdiven altı üretimlere karşı vatandaşları bilgilendirerek, ucuz tatlı tüketiminden kaçınılması gerektiğini vurguladı. Geyik, "Oruç sonrası aniden ağır yemekler tüketmemek gerekiyor. Uzun bir açlık döneminin ardından mideye yüklenmemek sağlık açısından önemlidir" dedi.

Fıstık ve Yağ Kalitesine Dikkat Edin

Geyik, tatlılarda kullanılan malzemelerin kalitesinin önemine dikkat çekerek, ucuz tatlıların sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. "Ucuz tatlılar, düşük maliyetlerle satılsa bile içerdikleri katkı maddeleri nedeniyle iç organlarda yağlanma ve sindirim sorunlarına yol açabilir" diye ekledi. Bu nedenle, güvenilir yerlerden alışveriş yapılmasını önerdi.

Gıda Boyası ile Yapılan Hileler

Geyik, ucuz tatlılarda kullanılan sahte fıstıklar hakkında da bilgi vererek, "Yer fıstığını boyayıp, fıstık olarak satıyorlar. Gıda boyası yeşil renk verdiği sürece her türlü malzeme ile kullanılabilir. Bu nedenle, kaliteli ve bilinen yerlerden tatlı almak çok önemlidir" dedi. Sağlığın her şeyden önce geldiğini vurguladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.