Yaşam »

Adıyaman'da Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Adıyaman'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir anma programı gerçekleştirildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Adıyaman Şehitliği'nde düzenlenen tören, Adıyaman Valisi Osman Varol'un şehitlik anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin devamında, şehitler için dualar edildi.

Törene, Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, şehit kabirlerine karanfil bırakarak, aziz şehitleri rahmet ve minnetle andılar.

Programda gerçekleştirilen konuşmalarda, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki önemi vurgulandı. Bu zaferin, inanç, azim ve fedakârlık açısından en büyük göstergelerden biri olduğu ifade edildi.

Anma etkinliğinde, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerin hatırasının her zaman yaşatılacağı belirtildi. Ayrıca, milletin birlik ve beraberlik ruhunun daima diri tutulacağı ifade edildi.

Yetkililer, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazileri rahmet, minnet ve şükranla andıklarını dile getirdiler.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.