Şırnak'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi için Tören Düzenlendi.
Şırnak'ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 111’inci yıl dönümü dolayısıyla tören gerçekleştirildi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı ve ardından Atatürk ile silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu. Törenin devamında, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndaki şehitler anıtı ziyaret edildi. Vali Birol Ekici, beraberindeki heyetle birlikte burada şehitler için dua etti ve anıtlara çiçek bıraktı. Daha sonra, Şırnak İmam Hatip Lisesi konferans salonunda program gerçekleştirildi. Programda konuşan Şırnak Valisi Birol Ekici, "Şırnak, terör açısından Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan bir Terörsüz Türkiye sürecinin parçasıdır. Burada son 40 yılda bin 67 vatandaşımız şehit düşmüştür. Ayrıca, başka şehirlerden gelen asker, polis, öğretmen ve hemşire gibi kamu görevlileri de bu topraklarda 2 bin 213 vatandaşımızın şehit olmasına neden olmuştur. 516 gazimiz bulunmaktadır. Bu topraklar, Çanakkale gibi geçilmezdir." ifadelerini kullandı.
Vali Ekici, Türkiye'nin gücünden bahsederek, "Bugün Türkiye, dünyanın 9’uncu büyük ordusuna ve NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahiptir. Bu güçle barış ve kardeşliği dünyaya yaymayı hedefliyoruz." dedi. Programın devamında, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi yapıldı. Öğrenciler şiirler okudu, öğrenci korosu şarkılar ve marşlar söyledi ve tiyatro gösterileri düzenlendi. Program, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
Törene Vali Birol Ekici, 23. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Rıfat Dönel, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Milletvekili Aslan Tatar, çeşitli kurum müdürleri, askeri erkan, şehit yakınları, gaziler ve birçok vatandaş katıldı.