Kayseri'de Ercan Sarıkaya'dan Barış ve Birlik Vurgusu
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Kayseri Mobilyacılar Odası ve Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Savaşlar nedeniyle bayram sevincini yaşayamayacak Müslümanların olduğunu hatırlatan Sarıkaya, hoşgörünün büyük bir ihtiyacı olduğunu ifade etti.
Ramazan’ın ardından bayramın huzurunu yaşadıklarını belirten Ercan Sarıkaya, bayramların toplumsal bağları güçlendiren önemli zaman dilimleri olduğunu vurguladı. Bayramların, kırgınlıkların sona erdiği ve sevgi ile hoşgörünün ön plana çıktığı özel günler olduğunu ifade eden Sarıkaya, bu değerlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çeken Sarıkaya, ihtiyaç sahiplerine destek olmanın, büyükleri ziyaret etmenin ve küçükleri sevindirmenin bayramın ruhunu yansıttığını belirtti. Bu değerlerin yaşatılmasının toplumsal birlik ve beraberliği güçlendireceğine inandığını ifade etti.
Sarıkaya, Kayseri’nin mobilya sektöründeki üretim gücüne de vurgu yaparak, sektörde çalışan esnaf ve işçileri takdir etti. "Alın teri ve ustalıkla şekillenen mobilya sektörü, şehrimizin ekonomik ve kültürel yapısında önemli bir rol oynamaktadır" dedi.
Yakın coğrafyadaki savaşlara da değinen Ercan Sarıkaya, hoşgörünün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan bir kavram olduğunu ifade etti. Bu bayramda acı ve gözyaşı içerisinde geçirecek birçok Müslüman bulunduğuna dikkat çeken Sarıkaya, İslam âleminin barış ve kardeşliği güçlendirmesi gerektiğini vurguladı. "İnşallah acılar en kısa sürede sona erer. Bu duygularla hemşehrilerimizin, milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor; bayramın sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.